Sportsdykking

Tanken på å bryte havflaten og innta den tause, mystiske og utilgjengelige verden under vann har vakt interesse hos menneskene helt fra Aristotles tid. Veien fra Aristoteles bruk av rør for å ha kontakt med luft og fram til dagens tekniske utstyr har vært lang. I den modene tid har franskmannen Jaques Coosteau gjort en stor innsats for å gjøre dykkingen tilgjengelig for mange. Og kalles med det rette sportsdykkingens "far". Ikke minst for sin lansering av den første virkelige brukbare "vannlungen" som gjør det mulig for oss mennesker å puste under vann. Sportsdykking er fasinerende. Du vil fort forstå at den tause verden byr på helt nye opplevelser og oppdagelser. I vektløs tilstand, svømmende fritt i vannet med pressluft på ryggen, opplever du både ro og spenning på en gang.

 

CMAS 1-stjerne er vårt nybegynnerkurs for apparatdykkere. Teoriundervisningen og bassengtrening er på kveldstid. I teorien er vi innom anatomi, dykkemedisin, dykketeknikk, førstehjelp og dykkesikkerhet. Før vi går i sjøen har vi trening i basseng. Bassengtreningen benyttes for å bygge opp hver enkelt sin vannfølelse, samt kjennskap til utstyr og sikkerhetsrutiner. Spesielt for våre kurs er tørrdraktstrening i basseng. Sjødykkingen er fordelt over 3 dager, hvor det gjennomføres totalt 6 dykk. Det er noen ganger likt med både gutter og jenter på kursene og skulle du ikke ha en venn å gå på kurs med, så blir du fort kjent med resten av gjengen. Krav for å delta på kurs: Du må være fylt 15 år, kunne svømme 200m. og bestå legesjekken. Skolen har egen lege som du kan benytte deg av. Dykkesertifikatet som du får etter fullført kurs er et internasjonalt dykkesertifikat fra CMAS hvor du er sertifisert for dykking til 20m. over hele verden. Sertifikatet utstedes av Norges Dykkeforbund, en interesseorganisasjon i Norges Idrettsforbund.  Som du vil se i timeplanen, er vårt kurs tilrettelagt for norske forhold.

For å gi deg som elev maksimal læring, så består kurset av dette:

-maks 6 elever på hvert kurs.
-16 timer teori.
-opplæring i HLR 
-minimum 9 timer undervisning i basseng.
-opplæring i bruk av tørrdrakt i basseng. 
-6 dykk i sjøen fordelt over 3 dager.
  
Midtdykk er den eneste skolen i Trondheim som har 9 timer undervisning i basseng, inkludert tørrdraktstrening.

Dette er kurs for deg som virkelig ønsker å satse på dykking i Norge. Instruktøren, Rolf Ketil, har 26 års erfaring som dykkeinstruktør.

Kurspris er kr. 5.550,- inkluderer lærebok, sertifisering og lån av dykkeutstyr. 
Legesjekk kr. 500,- 
Dette trenger du for å delta på kurset: maske, snorkel, votter og svømmeføtter med helstropp.
Utstyret får du kjøpt på skolen.

NESTE KURS: MARS/APRIL 2018

Ta kontakt for påmelding.

Knutshaug - Hitra

Liveaboard Red Sea