Sportsdykking

Tanken på å bryte havflaten og innta den tause, mystiske og utilgjengelige verden under vann har vakt interesse hos menneskene helt fra Aristotles tid. Veien fra Aristoteles bruk av rør for å ha kontakt med luft og fram til dagens tekniske utstyr har vært lang. I den modene tid har franskmannen Jaques Coosteau gjort en stor innsats for å gjøre dykkingen tilgjengelig for mange og kalles med det rette sportsdykkingens "far". Ikke minst for sin lansering av den første virkelige brukbare "vannlungen" som gjør det mulig for oss mennesker å puste under vann. Sportsdykking er fasinerende. Du vil fort forstå at den tause verden byr på helt nye opplevelser og oppdagelser. I vektløs tilstand, svømmende fritt i vannet med pressluft på ryggen, opplever du både ro og spenning på en gang.

 

NAUI Open Water Scuba Diver er vårt nybegynnerkurs for apparatdykkere. Teoriundervisning og bassengtrening er på kveldstid. I teorien er vi innom anatomi, dykkemedisin, dykketeknikk, førstehjelp og dykkesikkerhet. Før vi går i sjøen har vi trening i basseng. Bassengtreningen benyttes for å bygge opp hver enkelt sin vannfølelse, samt kjennskap til utstyr og sikkerhetsrutiner. Spesielt for våre kurs er tørrdraktstrening i basseng. Sjødykkingen er fordelt over 3 dager, hvor det gjennomføres totalt 6 dykk.

Krav for å delta på kurs: Du må være fylt 15 år, kunne svømme 200m. og bestå en legesjekk for sportsdykkere. Dykkesertifikatet som du får etter fullført kurs er et internasjonalt dykkesertifikat fra NAUI hvor du er sertifisert for dykking til 18m. over hele verden. Her finner du mere info om NAUI

Kurset består av:
-12 timer teori.
-opplæring i HLR 
-9 timer undervisning i basseng.
-opplæring i bruk av tørrdrakt i basseng. 
-6 dykk i sjøen fordelt over 3 dager.
  
MidtDykk er den eneste skolen i Trondheim som har 9 timer undervisning i basseng, inkludert tørrdraktstrening.

Dette er kurs for deg som virkelig ønsker å satse på dykking i Norge. Instruktøren, Rolf Ketil, har over 30 års erfaring som dykkeinstruktør.

Kurspris er kr. 5.900,- inkluderer lærebok, sertifisering og lån av dykkeutstyr. 

Dette trenger du for å delta på kurset: maske, snorkel, votter og svømmeføtter med helstropp.
Utstyret får du kjøpt på skolen.

Du må også bestå en legesjekk. Denne tar du hos din fastlege. Legeskjemaet får du av skolen.

Skolen arrangerer kun kurs for grupper på 3-4 elever. Dette får at du skal få best utbytte av kurset. Ta kontakt pr. email  for informasjom og tilretteleggelse av timeplan.

Kursoppstart mars/april 2022.

Knutshaug - Hitra

Liveaboard Red Sea