FRIDYKKERKURS

Fridykking er å svømme under vann mens man holder pusten. Med fridykking kan du utforske alle oceaner på vår planet uten dykkeflaske på ryggen. For tusener av år siden   fridykket våre forfedre for å sanke mat. Og nå med teknologiske fordeler som maske, svømmeføtter og våtdrakter, fridykker vi i dag for fornøyelse, konkurranse og for å nå uåpnålige dybder. Den som senker hodet sitt under vann og holder pusten er en fridykker. I essensen er fridykking ikke et mål for å komme dypest eller å holde pusten lengst, men heller en erfaring i å kommunisere med vår kropp, pust og verden.

Ved fridykking glir du lydløst gjennom vannet med minst mulig utstyr. Utstyret vi bruker består av en god 5-7mm. våtdrakt, maske, snorkel og svømmeføtter. På  jakt etter fisk, kamskjell kan det bli mye snorkling, dersom vi ikke eksakt vet hvor fisken står og kamskjellene ligger.  Tiden vi kan være under vann, varierer mye fra person til person, alt fra 10 sek. til 2 min., men de fleste vil oppleve at etter flere dykk blir tiden gradvis forlenget.

På CMAS kurset lærer du om hva som skjer med oss under vann og hva du bør passe på når det gjelder din egen sikkerhet. I basseng trener vi på dykketeknikker og redning. Kursinnhold: 5 timer teori og 6 timer bassengtrening. Kurset er for aldersgruppe 15 år og oppover. Krav til elever: må kunne svømme 100m. 

 

Kurspris kr. 2.500,- inkludert lærebok og sertifisering. Vi har maks 6 elever på kurset for maksimal læring.

Dette trenger du for å delta på kurset: maske, snorkel,  og svømmeføtter. Utstyret får du kjøpt på skolen.

Ta kontakt pr email om du er interessert.

Kursoversikt:

Våren 2022